izdelava logotipa

Izdelava logotipa

Logotip ali besedni znak je grafični element, ki označuje nek produkt ali podjetje in je sestavljen iz črk. Je vizualna predstavitev poslovne identite podjetja ali organizacije na tržišču informacij. Je prvo kar stranka opazi.

Znak je lahko slikovni, besedni ali kombinacija.

Izdelamo vam svež, navdušujoč in atraktivno oblikovan logotip, ki bo pritegnil pozornost. Ustvarjal bo prepoznavno vizualno identiteto – blagovno znamko vašega podjetja, programa ali izdelka in prinesel nov zamah v vašem poslu in uspehu.


Pri oblikovanju logotipa definiramo obliko, barve in razmerja med elementi, ki jih vsebuje. Definiramo tudi razne situacije pojavnosti logotipa in uporaba v aplikacijah, kot so žigi, izrez iz samolepilnih folij, ofsetnega in ostalega tiska.


Izdelava logotipa - primer


Izdelava logotipa za Pomurski tehnološki park

Izdelava logotipa za projekt BiofotureKakšen je namen logotipa?

Logotip je najpomembnejše identifikacijsko sredstvo podjetja, saj s svojo vseprisotnostjo na zgradbah, poslovnih tiskovinah, v oglaševanju, publicističnih sredstvih ipd. bistveno vpliva na večjo ali manjšo razpoznavnost podjetja, njegovih izdelkov in storitev.

Dobro oblikovan logotip oz. znak predstavlja to, kar podjetje je in k čemur teži, njegovo področje delovanja, vedenjske lastnosti in njegovo identiteto. Takšen uveljavljen znak je lahko neprecenljivo marketinško orodje.

Podjetja pogosto uporabijo domiselne logotipe, saj želijo, da bi jih ljudje opazili in si ga zapomnili ter ga obenem ločili od drugih podjetij, izdelkov … Zato se odločajo za izdelavo predvsem slikovnega ali kombiniranega logotipa.


Več primerov oblikovanih logotipov

Izdelava logotipa vključuje:


  • oblikovanje logotipa oz. primarnega znaka,
  • pojavnost znaka v 4 barvnem ofsetnem tisku (CYMK), v Pantone barvnem prostoru, rastrski obliki,
  • monokromatska varianta znaka (gravure),
  • izbor tipične črkovne vrste,
  • datotečni formati: ai, pdf, eps, gif, png, jpg.